Pieni puutarhuri Pakalta

Ilma on viileä Nummenpakalla toukokuisena lauantai-iltapäivänä, mutta Jussi ahkeroi puutarhassa.  Yksin Jussin ei toki tarvitse ahertaa, sillä Sirkku ja Seppo Kannisto tekevät haravahommat.  Puutarhassa kierrätys onkin tehokasta. Lehden kompostoidaan ja aikanaan niistä saatu multa on jälleen kukkapenkeissä.

Hetkessä tällainen puutarha ei synny vaan se on laajentunut ja muuttunut vuosien myötä, kuten itse talokin, joka on Sirkun kotitalo. Puutarhassa on runsaasti luonnonkasveja, jotka suomen luontoon sopeutuneina ovat kestäviä. Puutarhan lammessa asustelee vesiliskoja, jotka keväsin ilmestyvät kiville päivää paistattelemaan. Kanniston pihalampeen liskot saatiin aikoinaan, nyt jo hävinneeltä, Kärsämäen hiekkakuopalta.

Kannistojen puutarha saavutti kunnioitettavan 2. palkintosijan vuoden 2011 Turun kauneimmat pihat -kilpailussa ja siitä on tehty myös artikkeli Viherpiha-lehteen.  Puutarha on kuitenkin ennen muuta käyttöä varten kesäkeittiöineen ja terasseineen, jota hienot yksityiskohdat kaunistavat.

Pieni puutarhuri on lopettanut kaivuu hommat ja katselee rauhassa muiden työntekoa aidan takaa.  Tällä kertaa kuitenkin aidan väärällä puolella. Johonkin oli jäänyt koiran mentävä aukko.






Kuvat: Carita Vanninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti