Punajuuripihvit Annikan tapaan

Annika on muuttanut Marttiin 2008. Alunperin hän tupsahti Turkuun Kuopiosta. Martti on hänen mielestä mukava alue ja sieltä löytyy melkein kaikki tarvittava, vaikka posti katosikin. Ympäristössä on tilaa olla vaan ja kadulla näkee kaikenlaisia ihmisiä lapsista koiranulkoiluttajiin ja elämää nähneisiin ahavoituneisiin miehiin ja naisiin. Annika pitää myös siitä, että näin lähellä keskustaa voi asua kaupunkiympäristössä ravintoloineen ja kuppiloineen, mutta löytyy myös puistoja ja hiljaisia pikkukatuja. Ja ainakin välittömässä naapurustossa ihmiset puhuvat toisilleen ja tervehtivät tutunnäköisiä ihmisiä. Huonona puolena hetkittäin vilkas läpikulkuliikenne ja roskisten puute kaduilla. 

Annika on kääntäjä. Hän tekee työtä kotona, joten keittiö toimii myös taukotilana. Harrastuksena on mm. politiikka, lukeminen, koiratouhut ja liikunta sekä puutarhurointi näin kesällä. Tänä vuonna hänellä on palsta Artukaisissa. Lähempää olisi ottanut, jos olisi saanut.

Keittiö on Annikalle tosi tärkeä. Vaikka se on talouden pienin huone, juuri sinne yleensä ahtaudutaan puhumaan tärkeimmät asiat. Pienenäkin Annika istui iltaisin äidin kanssa keittiön pöydän ääressä juttelemassa päivästä, elämästä ja maailmasta. Aina kun kotona on enemmän ihmisiä, keittiössä oikeasti ollaan yhdessä, kun nurkassa ei huuda telkkari ja sylit eivät täyty läppäreistä ja kirjoista. Annika ykkää kuunnella keittiössä radiosta nimenomaan puheohjelmia. Keittiössä pitää olla rauhallinen äänimaisema, vaikka touhua ja kolinaa ja naurua ja ruoanlaiton ääniä kuuluukin, tai ehkä juuri tämän takia hän suosii rauhallista radiota... Keittiössä tulee vietettyä paljon aikaa yksinkin, kun tekee mieli valmistaa jotain vähän työläämpää ruokaa. Koiralla on tapana asettua pöydän alle tarkkailemaan, josko kokilta putoaisi hänellekin jotain pientä. Kliseisesti keittiö taitaa tosiaan olla kodin sydän Annikan taloudessa.

Suosikkiruoka? Niitä Annikalla on niin monta! Juuri nyt suosikkiruoka on itsetehdyt punajuuripihvit. Kohta hän tosin kyllästyy niihin ja lempiruoka vaihtuu. Lapsuuden klassikko, makaroonilaatikko, pitää myös arvonsa, vaikka nykyään hän ei siihen enää lihaa laitakaan. 









Kuvat: Börje Forsblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti