Karoliina käärii hihat

Karoliina on toiminut muutaman kuukauden Kulttuuriyhdistys Ida ry:n kulttuurisihteerinä ja käy töissä Martin Kulttuuriolohuoneella. Martin Kulttuuriolohuone on perustettu syksyllä 2010 ja sen toiminta on kasvanut käsittämään kultturitilan, kahvilan ja yksityisen kirjaston Martin sydämessä. Karoliinan hommiin yhdistyksessä kuuluu hänen sanojensa mukaan kaikkea -aina tiedotuksesta munkinpaistoon. Karoliinasta olisi mahtavaa, jos kaupunki voisi tukea tällaista paikallista, monille tärkeää kulttuuritoimintaa paremmin. Parasta paikassa on, että siellä tulee aina entistäkin paremmalle mielelle. Erillisen maininnan ansaitsevat myös suloiset ruusukahvikupit!

Martin Kulttuuriolohuone on siis viihtyisä paikka, jonne voi tulla paitsi tekemään ja kokemaan kulttuuria, myös ihan vain istumaan ja rentoutumaan. Samalla voi vaikka juoda kupillisen teetä ja lukea päivän lehdet. Martissa yleisesti mukavinta on Karoliinan mielestä yhteisöllisyys, puutalot, pieni puistikko keskellä katua ja tietysti monenlaiset kulttuuritapahtumat. Kaupungista on aina hauska kulkea tähän kaupunginosaan joenrantaa ja urheilupuistoa ihastellen. Siksi sinne on kiva tulla kauempaakin, huikkaa Karoliina vinkkinä kaikille turkulaisille.

Karoliina harrastaa töiden lisäksi kulttuuria monessa muodossa; kuvataiteet, musiikki, elokuvat ja kaupunkikulttuuri (ihmisineen ja eläimineen) ovat kaikki lempiaktiviteettien joukossa. Keittiö on hänelle paikka, jossa ruoka saadaan kypsäksi ja herkulliseksi. Kulttuuriolohoneella keittiössä valmistuvat monet herkut joita voi erilaisissa tapahtumissa maistella. Karoliinan suosikkiruoka on kevään ensimmäiset varhaisperunat ja grillijuusto raikkaan salaatin kera. Kulttuuriolohuoneen valikoimasta suosikki on tänä keväänä tuore vegaaninen sokerimunkki kahvin kanssa.

Karoliinan pikamunkkiresepti muidenkin kokeiltavaksi:

Sekoita ensin keskenään
0,5 l lämmintä vettä
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa.
Lisää joukkoon sekoittaen
6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä
ja lisää vielä lopuksi
6 dl vehnäjauhoja
Vaivaa taikina kulhosta irtoavaksi ja kohota 15-30 minuuttia. Leivo taikinasta joko renkaita tai pullia.

Paista munkkeja hiljalleen ruokaöljyssä - testaa ensin pienellä taikinahitusella onko öljy sopivaa. 
Valuta kypsät munkit paperilla ja kierittele sokerissa. Munkit maistuvat parhaimmilta kun ne ovat vielä tuoreita.






Kuvat: Börje Forsblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti