Iloinen tarinatuokio Kaarinan keittiössä

Kaarina muutti Marttiin ensimmäisen kerran 10-vuotiaana vuonna 1963. 19-vuotiaana hän karisti kaupunginosan pölyt jaloista lähtiessään opiskelemaan Helsinkiin ja ulkomaillekin asti. Vuonna 2005 Kaarina palasi Turkuun yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen. 

Martista löytyy Kaarinan mielestä upeaa yhteisöllisyyttä, paljon kulttuurin harrastajia ja sitä myös työkseen tekeviä. Unohtamatta ihania puutaloyhteisöjä. Martissa vedetään yhtä köyttä. Urheilupuisto on alueen helmi ja muutoinkin Martti on varsin vehreä kaupunginosa.

Kaarina on huolestunut palvelujen katoamisesta alueelta. Ensin lakkautettiin kirjasto, sitten posti ja viiimeksi meni jo kirpputorikin. Myös läpikulkuliikenne Hirvensalon ja keskustan välillä häiritsee. Siihen hän toivoisi parannusta esimerkiksi uuden sillan muodossa.

Pääkirjastolla työskentelevän Kaarinan tärkein harrastus on Martin Kulttuuriolohuone sekä sen toiminnan ja tapahtumien tuotanto ja niihin osallistuminen. Hän vastaa myös Kulttuuriolohuoneen kirjastosta. Muista harrastuksista rakkain on lukeminen. Ja tietenkin lapsenlasten kanssa peuhaaminen.

Kaarina kuvailee itseään keittiöihmiseksi ja keittiö on hänelle kodin kohtaamispaikka. Olohuoneessa hän viettää aikaa vain välttämättömyyden pakosta. Hän nauttii ruuanlaitosta, mutta toivoisi enemmän aikaa tälle harrastukselle. Kaarinan suosikkiruoka on Mummun lihakastike. Se on jopa perheen joulupöydän pääruoka. 

Kuvissa valmistuu herkullinen kinkkupiiras.




Kuvat: Börje Forsblom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti